Literárna kuchyňa s Tiborom Hujdičom

Galéria

organizovaná beseda pre žiakov základných škôl

Knižnica MCK Malacky v Literárnej kuchyni namiešala poslednú zimnú výchovno-vzdelávaciu kašu, ktorá podporuje čitateľskú gramotnosť, čiže trávenie kníh u detí a mládeže a ich záujem o literatúru. Pripravili sme pre žiakov organizované stretnutie s Tiborom Hujdičom alias „pánom Mrkvičkom“. Knihy pre deti najprv testuje sám na sebe a až keď si je istý, že sú dobré, šíri o nich zvesť medzi deťmi, rodičmi, učiteľmi a knihovníkmi. Chodí po školách, knižniciach a číta deťom. Má dobrý prehľad o návykoch detí a aj niekoľko tipov na dobré knihy pre deti a mládež. Je jedným z tých, ktorí hľadajú cesty, ako priviesť deti k čítaniu.

Tibor Hujdič študoval sociálnu prácu na Pedagogickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Ako sociálny pracovník pracoval s deťmi s mentálnym postihnutím, s deťmi z detského domova, s deťmi s problémami v správaní, pracoval na sanácii rodinného prostredia. V roku 2010 založil Detské kníhkupectvo Mrkvička, zamerané na predaj kvalitných kníh pre deti a mládež. Bol autorom rozhlasovej relácie Detská knižnica o kvalitných knihách pre deti a mládež vysielanej v Slovenskom rozhlase. Cez dramatizované čítania ako „pán Mrkvička“ inšpiruje deti na školách k záujmu o čítanie. Pre učiteľov a knihovníkov realizuje semináre o podpore detí v čítaní a čitateľskej gramotnosti.

Projekt Literárna kuchyňa je zameraná na rozvoj a podporu čitateľskej gramotnosti detí a mládeže. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Dĺžka podujatia: 60 minút
Rok výroby: 2018
Dátum lokálnej premiéry: 3. december 2018
Dátum svetovej premiéry: 8. november 2017

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.