Divadlo na hambálku: SEN NOCI SVÄTOJÁNSKEJ

Divadlo na hambálku: SEN NOCI SVÄTOJÁNSKEJ

W. Shakespeare: SEN NOCI SVÄTOJÁNSKEJ

Divadelná hra Sen noci svätojánskej z pera celosvetovo uznávaného autora W. Shakespeara mala v Malackách v podaní Divadla na hambálku premiéru už v roku 2004.

Po niekoľkých rokoch sa ju rozhodli oprášiť a v obnovenej premiére ju uviedli 3.októbra 2018 počas divadelného festivalu Zejdeme sa na hambálku. Herci sa opäť popasovali s veršovaným textom, ktorý preložil Ľubomír Feldek a niektoré postavy boli preobsadené.

V Sne noci svätojánskej sa prepletajú tri dejové roviny. Hra nás najprv prenesie do Atén, do čias, kedy otcovia vyberali dcéram ženíchov. Hermia je zaľúbená do Lysandra a nechce sa preto podvoliť a vydať sa za Demétria, pre ktorého sa rozhodol jej otec. Uchopí teda osud do vlastných rúk. Do plánov sa jej pripletie zamilovaný Demétrius a Helena, ktorá je zase láskou ťahaná za ním. Pridá sa k tomu neposedný škriatok Puk, ktorý s hravosťou a ľahkovážnosťou ich vzťahy ešte viac zamotá, čím vznikajú na scéne nedorozumenia a komické situácie. Kúzla a čary, ale aj rozprávková scéna a kostýmy od Libuše Čtverákovej ml., nás prenesú do krajiny plnej víl a škriatkov. Tretiu líniu hry tvoria remeselníci zo Slovenska, ktorí prišli do Grécka zbierať pomaranče a rozhodnú sa hrať divadlo. Skúšanie ich hry je príjemným oživením plným slovných hračiek.

Réžia: Vlado Zetek

Scéna: Libuška Čtveráková malá

Kostýmy: Libuška Čtveráková malá a kolektív

Premiéra: 13. a 14. február 2004

Obnovená premiéra: 3. októbra 2018

Dĺžka podujatia: 120 minút
Dátum lokálnej premiéry: 3. október 2018

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.