Literárna kuchyňa s Petrou Štefankovou

Galéria

Organizované podujatie pre ZŠ

Knižnica MCK Malacky v Literárnej kuchyni namiešala tohtoročnú šiestu letnú výchovno-vzdelávaciu kašu, ktorá podporuje čitateľskú gramotnosť, čiže trávenie kníh u detí a mládeže a ich záujem o literatúru.

Do našej kuchyne k nám zavíta ilustrátorka detských kníh, grafička a maliarka Petra Štefanková.

Mgr. art. Petra Štefanková študovala propagačnú grafiku na bratislavskej Škole úžitkového výtvarníctva, grafický dizajn na Vysokej škole výtvarných umení a filmovú a televíznu grafiku v ateliéri Prof. Jiřího Bartu na VŠUP (Vysoká škola umělecko průmyslová v Praze). Venuje sa grafickému dizajnu od printu, cez web a multimédiá až k televíznej grafike. V oblasti ilustrácie je jej doménou reklamná, časopisecká i knižná ilustrácia pre dospelých i deti.

Predstaví nám svoju výstavu diel, ktoré sú na výstave v knižnici, ale aj svoje knihy Moje malé more, My už vieme všeličo a Čmáranica a Machuľa.

Kniha Čmáranica a Machuľa získala ocenenie za Najlepšiu detskú knihu jari 2018, organizovanú BIBIANOU a Slovenskou sekciou IBBY.

Projekt Literárna kuchyňa je zameraná na rozvoj a podporu čitateľskej gramotnosti detí a mládeže. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Dĺžka podujatia: 60 minút
Rok výroby: 2019
Dátum lokálnej premiéry: 25. jún 2019

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.