Túlavé divadlo: ŠTVRTÁ TRETINA

Túlavé divadlo: ŠTVRTÁ TRETINA

13. ročník ZEJDEME SA NA HAMBÁLKU

Jakub Nvota a Kamil Žiška sa dlhý čas venujú autorskej tvorbe, keď si pre seba píšu dialógy, skeče, predscény a piesne. Je tomu tak aj v prípade ich Štvrtej tretiny. Tá je kabaretným predstavením s piatimi obrazmi a piatimi piesňami inšpirovaná pre divadlo netypickou, ale o to viac nepreskúmanou témou športu. Čo už môžu dvaja komici vedieť o športe?

V dnešnej postfaktickej dobe vraj už nie je pravda nikde – okrem športových výsledkov… alebo sa dajú aj tie relativizovať?! Jedno mužstvo tvrdí, že to bolo 4:3, druhé naznačuje, že ide o hoax a súperov výmysel.

A nie sú dejiny len metafory športových disciplín?

Čo by sa stalo, keby sa NHL presunula na Oravu?

Nie je puk v skutočnosti malá čierna diera?

Čo sa stane, keď sa v časoch meniacej sa klímy roztopí všetok ľad?!

A čo na to Šatan a Jágr?

Dajú sa hry W. Shakespeara hrať ako hokej? (J. Nvota, K. Žiška)

Inšpirácia v športe takmer od úvodného dialógu komickej dvojice s publikom zavedie do hlbokých úvah, asociácii a súvislostí tam, kde by ich snáď nikto nehľadal. V ďalšom obraze komici na seba preberú postavy starostu a podnikateľa, ktorí plánujú, ako by bolo možné preniesť do malej slovenskej dedinky NHL. V závere pokúšajú zostaviť reprezentačný olympijský tím z historických osobností našich dejín

ÚČINKUJÚ:

Jakub Novota

Kamil Žiška

Daniela Šencová

Adela Mojžišová

vstupné: 13 €

Odporúčame uprednostniť kúpu vstupeniek online prostredníctvom www.mckmalacky.sk, nakoľko kapacita divadelnej sály je obmedzená a vyhnete sa aj čakaniu v rade. Z dôvodu aktuálnych protiepidemiologických opatrení, je totiž povinnosťou organizátora uchovávať telefonický alebo emailový kontakt návštevníkov po dobu dvoch týždňov od ukončenia podujatia a zapisovanie kontaktov môže spôsobiť malé zdržanie.

Samozrejme vstupenky je možné zakúpiť si aj v pokladni kina, vždy 1 hodinu pred filmovým alebo divadelným predstavením.

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.