30/10/22 HUDBA SVETA

30/10/22 HUDBA SVETA

Galéria

Koncert

HUDBA SVETA

organizátor: UV, o.z.

MCK – Spoločenský dom, Mierové námestie

Poslednú októbrovú nedeľu príde do Malaciek Hudba Sveta.

Príďte si vypočuť hudobné nástroje zo všetkých kontinentov našej krásnej planéty.

Zažijete:

Indické Bhajany v podaní skupiny SAMUDRA.

World music skupinu The Good Seeds, ktorá hrá na nástrojoch zo všetkých svetadielov.

Africké rytmy v podaní študentov hudobnej školy Bubnovanie v kruhu.

Vystúpenie Indického tanca Kuchipudi od Petra Li.

A na koncerte Hudby Sveta nemôže chýbať aj ,,Pupek sveta – Malacky", ktoré zastúpi skupina D´FIKCIA so svojim veselým rockom.

Popis Hudobných projektov:

Samudra (SK)

Hudba inšpirovaná Indiou, obohatí poslucháča o nové rytmy a melódie.

Tak, ako sa v mori stretáva množstvo riek, aj Samudra kombinuje rôzne hudobné štýly a nástroje. Základom je rytmus, hraný na tradičné indické bubny tzv.tabla a piesne prevažne v jazykoch Sanskrit, Hindi a Marathi. Spolu s európskymi hudobnými nástrojmi a hudobníkmi, ktorí vyrastali na folku, folklóre a zborovom speve, vzniká fúzia, ktorá je pre našinca blízka, zároveň mu však predstaví kúsok z veľmi hlbokej a bohatej indickej kultúry.

Petra Li (SK)

Petra Li je Slovenská tanečnica, ktorá svoje umenie tanca Kuchipudi predviedla na pódiách v 11 krajinách sveta.

Kuchipudi je jedna z najstarších tanečných schém na svete, ktorá vznikla na juhu Indie. Nie je to tanec samotný, ale komplexný spôsob vyrozprávania príbehu. Keďže v indickej kultúre hrajú veľkú časť božstvá, príbehy sú zväčša o nich.

Petrine vystúpenia sú kombináciou tradičných prvkov Kuchipudi a moderných prvkov. Cez svoj tanec nám porozpráva príbeh Hanumana, ktorého by sme mohli nazvať Superhrdinom, ktorý odstraňuje prekážky našej mysle a zároveň je mocný a nebojácny.

The Good Seeds (SK)

The Good Seeds je kapela slovenského pôvodu, v ktorej sa stretávajú hudobníci rôznych žánrov, ktorí hrajú na nástrojoch zo všetkých svetadielov. World music, meditačnú a klavírnu hudbu, arabské a africké rytmy spájajú s jazzovou hravosťou a voľnou improvizáciou, do ktorej sa môže zapojiť aj publikum.

Členovia skupiny:

Ján Petrovič - klávesy, djembe, doumbek, hudobné kompozície, dan moi, melodica, woodpack

Dominika Belanská - spev, texty, hudobné kompozície, ukulele, gitara, kazoo, dan moi, bird instrument.

Matúš Fila - africký nástroj kora, perkusie, didgeridoo, djembe, peruánsku píšťala, panflauta, čínsky gong, indický ručný bubon

Vladimír Kunštek – bicie

Bubnovanie v kruhu – africké rytmy - vystúpenie študentov

Bubnovanie v kruhu je hudobná škola afrických bubnov a rytmiky ktorú vedie Ján Petrovič. Na koncerte v Malackách sa po prvýkrát stretnú na jednom pódiu jeho študenti z Trnavy, Stupavy a z Břeclavi a zahrajú čo sa na jesennom kurze naučili. Do koncertu sa zapoja aj hudobníci zo skupín Samudra a The Goods Seeds a vytvoria tak spolu jeden veľký orchester.

d'Fikcia (SK)

d'Fikcia je Malacká kapela, ktorá hrá veselý rock.

Vznik kapely sa datuje na prelom 2012/13, kedy si dvaja členovia vtedajšieho zoskupenia, LEN TAK džemovali pred skúškou. Toto by sa dalo považovať ako neoficiálny podklad ftedy ešte nemenovaného rodiaceho sa hudobného BEJBY telesa. Po rozpade vtedajšej kapely sa Braňo s Andrejom NA CHODNíKU zhostili situácie a využili možnosť prenájmu skúšobňe v hudobnom raji. Ide o areál, v ktorom dnes skúša asi „padesát skupín aj 50 facek“. Do tímu prišiel Lacko a obsadil pozíciu 095. Baruš ako skúsený BODKOVANý ex-člen 156ky s okamžitou platnosťou prijala ponuku obsadiť sláčikovú sekciu. Toto stačilo na vznik band of fiction alias d'Fikcie????

Ďakujeme MCK Malacky a zahori.sk za podporu podujatia.

Dĺžka podujatia: 300 minút

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.