EXPEDIČNÁ KAMERA 2023

EXPEDIČNÁ KAMERA 2023

13. ročník filmového festivalu o cestovaní, dobrodružstve a divokej prírode

Zaži dobrodružstvo na plátne kina Záhoran v Malackách!

Expedičná kamera je filmový festival, ktorý už od roku 2009 prináša do kín tie najlepšie cestovateľské a dobrodružné filmy z medzinárodnej a domácej produkcie.

Výpravy do vnútra džungle i púšte, neuveriteľné výkony na skalách, plavby cez oceány a po divokých riekach, adrenalínové šialenstvá, návštevy domorodých kmeňov, stovky ubehnutých kilometrov a putovanie na dvoch kolesách, outdoorové hviezdy i neznámi no napriek tomu úžasní cestovatelia, to všetko máte možnosť zažiť počas festivalu.

Príďte nasať atmosféru diaľok, obdivovať pozoruhodné výkony a načerpať inšpiráciu na svojich cestách.

Viac info aj na www.expedicnikamera.cz .

Program premietania:

1. blok – od 18.00 h

TICHO

Občas toho začnete mať dosť a potrebujete utiecť niekam, kde nezáleží na tom ako efektívni ste dnes boli a koľko ste toho splnili. Film sleduje Reinisa, ktorý strávil dva týždne vo švajčiarskych Alpách. Každý deň chodil hore a dole, plával v mrazivých vodách a hlavne trávil čas sám so sebou.

MADAGASKAR - OSTROV DUCHÚ A KOUZEL

Dokument zachytáva pátranie po údajnej záhadnej bytosti menom kalanoro, žijúcej v odľahlých miestach ostrova Madagaskar. Tento tvor má podľa domorodcov magickú moc, nadprirodzenú silu a telepatické schopnosti. Obyvatelia Madagaskaru v neho veria a majú k nemu veľký rešpekt. Členovia expedície sa zúčastnia niekoľkých obradov, takzvanej tromby, na vyvolávaní tejto chlpatej, asi meter vysokej bytosti.

MALLORCA

Autenticky podaná zimná výprava na Malorku v čase omikrónu cez hľadáčik telefónu. S plnou poľnou po nevyšliapaných trasách najväčšieho z Baleárskych ostrovov. Desať dní a dvaja pútnici na ostrove, ktorý si obľúbili nielen dávni piráti. Spanie pod širákom, krásne pláže a azúrové more. Nespočet výškových metrov a kilometrov v nohách. To všetko pre jedinečné stretnutia, ľudí a miesta, z ktorých sa tají dych.

2. blok – od 19.30 h

STRÁŽCI ÚDOLÍ SOPKY TUPUNGATO

Film ukazuje neuveriteľný výstup a zostup najvyššej hory centrálneho Čile na bicykli. Sopka Tupungato (6 570 m nm) je vzdialená len 80 km od hlavného mesta Santiago de Chile, ale z dôvodu zlej dostupnosti sa toho o nej veľmi nevie.

VZNEŠENÁ

Efektívna komunikácia je výzva, ktorej čelí každý horolezec. Je to šport, ktorý si vyžaduje intenzívne sústredenie, spoluprácu a prekonanie strachu. Pre nepočujúcu horolezkyňu Sonyu Wilson sú komunikácia a komunita životne dôležitými. Elevated je neverbálny film zdieľajúci Sonyinu skúsenosť nepočujúcej ženy a horolezkyne pracujúcej na preklenutí priepasti medzi nepočujúcimi komunitami a outdoorovým priemyslom.

DOVOLANÁ NA BALFFINOVĚ OSTROVĚ

Hľadáte romantickú dovolenku? Skúste Baffinov ostrov! Pamätajte: expedícia je to isté ako dovolenka, záleží len na vašom prístupe. Erik Boomer a Sarah McNair-Landry sa vo filme vydávajú na odvážnu 45-dňovú expedíciu na odľahlý Baffinov ostrov, aby hľadali skaly, na ktoré by sa dalo vyliezť a nepreskúmané rieky, ktoré by sa dali zísť.

NEJDELŠÍ SVATEBNÍ CESTA?

Mladí dobrodruhovia Peggy Marvanová a Adam Záviška o sebe hovoria ako o normálnych ľuďoch, ktorí jednoducho len idú za svojimi snami. Týmto spôsobom si už na svoje konto stihli pridať také úsechy, ako napríklad víťazstvo na slávnom závode Tour Divide (4500 km) alebo svetové prvenstvo na zimnej polárnej výzve Lapland Extreme Challenge. Ich motto znie "veľký cieľ dáva životu veľký zmysel."

Vstupné 6€ na celý festival.

Dĺžka podujatia: 150 minút
Rok výroby: 2023

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.