59. MHJ - MARIÁN VARGA - Piesne a hry

59. MHJ - MARIÁN VARGA - Piesne a hry

Galéria

Vargove piesne v novom šate

Vargove piesne v novom šate:

„Klávesista a skladateľ Vladislav "Slnko" Šarišský už viackrát dokázal, že hudbe Mariána

Vargu rozumie. Teraz zaranžoval jeho pesničky pre nezvyčajné obsadenie. Namiesto

obvyklého Pavla Hammela je tu mladá speváčka Sisa Fehér, ktorá sa doteraz pohybovala

medzi džezom a world music. Aj ona si dokázala tieto pesničky prisvojiť vkusne a muzikálne – s citom k originálu a zároveň s vlastným vkladom. Vargove klasické korene v tomto

nadžánrovom projekte pripomína violončelista Jozef Lupták, kým hráč na trúbku Oskar Török do zvuku kvarteta vnáša džezové postupy“ , hovorí o novom projekte hudobný publicista Oliver Rehák.

Mimoriadna zostava umelcov, ktorá sa zišla v minulom roku, aby špeciálnym spôsobom rozvinula Vargovu piesňovú tvorbu, je umelecky na vysokej úrovni a zároveň je v nej silné prepojenie rôznych generácií a štýlov. Jeden z najdôležitejších súčasných pokračovateľov Mariánovej tvorby a mimoriadne originálny skladateľsko-interpretačný zjav – Vladislav Šarišský, talentovaná a svojím citlivým autentickým prejavom ojedinelá speváčka Sisa Fehér, fenomenálny trubkár Oskar Török, disponujúci citom a nadhľadom nadžánrového hudobníka a nakoniec popredný slovenský violončelista Jozef Lupták, dlhodobý priateľ a aj spoluhráč Mariána Vargu. Títo tvoria ansámbel prinášajúci novú, nesmierne atraktívnu podobu piesní Mariána Vargu v klasicko-improvizačnej, intímnej forme súčasného hudobného jazyka.

Dĺžka podujatia: 60 minút

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.